Borgå sysselsättningsområdes företagsenkät och nya webbplats har öppnats – information om förändringen under hösten

Borgå sysselsättningsområde inleder sin verksamhet vid årsskiftet när arbets- och näringstjänsterna överförs från staten till kommunerna. Förutom Askola ingår Lappträsk, Lovisa, Mörskom, Borgå och Pukkila i Borgå sysselsättningsområde.

Enkät för företag och organisationer öppnad

Borgå sysselsättningsområde erbjuder företag och organisationer arbetskrafts- och näringstjänster, såsom presentationer av arbetssökande och tjänster för beviljande av lönesubvention. Sysselsättningsområdet har öppnat en företagsenkät för att utveckla sina arbetskraftstjänster. Enkäten syftar till att kartlägga behoven hos företag och organisationer som verkar i kommunerna. Svarstiden på enkäten går ut den 20.9.2024.

Enkät från Borgå sysselsättningsområde

Arbetskraftstjänster från och med 1.1.2025 – Borgå sysselsättningsområdes nya webbplats har öppnats

De nuvarande TE-byråerna avvecklas vid årsskiftet. De offentliga arbets- och företagsservicetjänsterna övergår från TE-byråerna till kommunernas ansvar den 1.1.2025. Borgå fungerar som ansvarskommun och leder förberedelserna för sysselsättningsområdets verksamhet. På Borgå sysselsättningsområdes nyligen öppnade webbplats finns information om arbets- och näringstjänster för arbetssökande, företag och arbetsgivare på finska, svenska och engelska. Där hittar du rådgivning och hjälp med bl.a. arbetssökning, arbetslöshet, utveckling av din kompetens och att starta ett företag.

Borgå sysselsättningsområdes webbplats och information om TE-reformen

Information om förändringen under hösten

Sysselsättningsområdets tjänster kommer att informeras om under hösten både nationellt och lokalt. De väsentliga förändringarna för kunderna är:

arbetskraftsinformationen kommer i fortsättningen att finnas på sysselsättningsområdets webbplats efter årsskiftet betjänas kunderna i POMO-huset i Borgå.

Borgå sysselsättningsområdes meddelande

Källa: Borgå sysselsättningsområde