#BeActive – Euroopan urheiluviikko

Tällä viikolla vietetään Euroopan urheiluviikkoa, jossa myös Lapinjärvi on mukana.
Euroopan urheiluviikko (European week of Sport EWoS) on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Sen tavoite on innostaa eurooppalaisia olemaan #BeActive säännöllisesti ja liikkumaan omassa arjessaan enemmän. Urheilu ja liikunta edistävät merkittävästi Euroopan kansalaisten hyvinvointia. Liikunnan määrä on kuitenkin nykyisin jäänyt entiselle tasolleen, ja joissakin maissa se on jopa laskenut. Euroopan urheiluviikko on vastaus tähän haasteeseen. Urheilu on myös keino korostaa suvaitsevaisuuden sanomaa, lujittaa solidaarisuutta ja edistää sosiaalista osallisuutta.
Euroopan urheiluviikko toteutuu vuonna 2024 erilaisin haastein, kampanjoin ja tapahtumin (myös virtuaalisesti). Koko Suomen laajuisten haasteiden lisäksi paikalliset tapahtumat liikuttavat ihmisiä ympäri Suomen.
Maanantai 23.9.2024

Euroopan urheiluviikko avataan virallisesti 23.9.2024 EU:n puheenjohtajamaa Unkarissa.

Suomessa toimiva kunto- ja terveysliikuntakeskusten toimialajärjestön jäsenet tarjoavat Euroopan urheiluviikolla maksuttomia liikuntakokeiluja ympäri Suomen toimipisteissään.

Lue lisää liikuntapäivistä

Tiistaina 24.9.2024

Kannustamme kaikkia pohtimaan nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia sekä sitä, miten valmentaja voisi siihen vaikuttaa. Mieli ry:n Nuori mieli urheilussa -hankkeen tuotoksena on syntynyt verkkokursseja, joilta valmentaja saa konkreettisia työkaluja nuoren mielen hyvinvoinnin tukemiseen ja sitä kautta kehittymiseen. Maksuttomat kurssit ovat suunnattu kaikille urheilun parissa toimiville valmentajille.

MIELI ry:n Nuori mieli urheilussa -hankkeen verkkokurssit

Puetaan päälle seuran paita, pipo, verkkarit tai fanipaita, sillä suomalaisen seuraväen yhteistä juhlapäivää, Seurapaitapäivää, juhlitaan koko urheiluyhteisön voimin. Seurasydän-kampanja on Olympiakomitean ja urheiluyhteisön yhteinen kampanja, joka nostaa vuosittain esiin urheiluseurojen yhteisöllisyyttä, seurarakkautta ja yhteiskunnallista merkitystä. Suomessa toimii yli 8 000 urheiluseuraa.

Lue lisää Suomen Olympiakomitean Seurapaitapäivästä 

Keskiviikko 25.9.2024

Keskiviikkona vietetään Valmentajan päivää. Ideana on tuoda valmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille. Kiitä valmentajaasi ja jaa tekosi hashtageilla: #KiittiKoutsi,  #ThanksCoach  ja #BeActive.

Lue lisää Valmentajan päivästä

Torstai 26.9.2024

Kiitos olosuhdetyöstä -päivä. Suomen liikunnan ammattilaiset (SLA) haluaa nostaa esiin liikunnan olosuhdetyönmerkitystä kiittämällä liikunnan olosuhteista vastaavia henkilöitä. Suomessa on noin 39 000 liikuntapaikkaa ja teemapäivänä huomioidaan näiden olosuhteiden ylläpitäjiä. Suomi on lisäksi ainoa maa maailmassa, jossa on alan ammattitutkinto.

Perjantai 27.9.2024

European School Sport Day liikuttaa lapsia ja nuoria eri puolella Eurooppaa. Koulut voivat järjestää omannäköisen tapahtumansa käytettävissä olevilla tiloilla ja välineillä joko liikunnanopetuksen parissa tai välitunneilla. Kansallisesti European School Sport Daysta vastaa LIITO ry, joka kannustaa erityisesti alakouluja mukaan teemapäivään Suomessa.

European School Sport Day 2024 | Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry.

Lisätietoja viikon ohjelmasta Lapinjärvellä liikunnanohjaaja Petteri Aaltolaiselta, 044 720 8651, petteri.aaltolainen[at]lapinjarvi.fi

Lähde: https://www.oph.fi/fi/ohjelmat/beactive-euroopan-urheiluviikko